News
News

ENCE Akatemia kuukausikooste: tammi-helmikuu 2023

Tutustu ENCE Akatemian tapahtumarikkaaseen alkuvuoteen Eemeli “Woomera” Ikosen, akatemiaohjelman vetäjän kanssa!

Haasteellinen alkuvuosi

Akatemia aloitti vuoden täydellä turnauskalenterilla, pelaamalla mm. Forward Cupin pudotuspeleissä, EDCS 7 karsinnoissa, ja Elisa Invitational Winter 2023 turnauksessa. Tuloksellisesti vuosi alkoi haastavasti ja vastustajat olivat viime vuoteen verrattuna huomattavasti kokeneempia, emmekä saavuttaneet jatkopaikkoja mainittuihin turnauksiin. Haluamme kuitenkin jatkaa osallistumista niin moneen turnaukseen kuin mahdollista kerätäksemme lisää kokemusta.

Arvokasta online-kokemusta

Tuloksista huolimatta, turnaukset opettivat joukkueellemme paljon, ja toivat paikan kehittää omia heikkouksiamme. Keskityimme erityisesti itsekuriin servulla ja ammattimaisuuteen koko tekemisessä, ja joukkueen kommunikaatiota on pyritty selkeyttämään. Järjestimme myös bootcamppeja pari kappaletta alkuvuoden aikana, ja pyrimme järjestämään niitä aina vähintään parin kuukauden välein. Yhdessä paikan päällä harjoittelua lähentää aina joukkuetta.

“Nuoren mielen haastaminen, sopivassa suhteessa epämukavuusalueelle ohjaaminen, ja myrskyjen taltuttaminen ovat tärkeitä asioista, jotka pitää ottaa huomioon varsinkin nuoren joukkueen kanssa toimiessa. On hyvä muistaa, että ongelmia ja haasteita tulee joka ikisessä joukkueessa. Ennaltaehkäise ja reagoi. Yksilöiden tarpeiden ja joukkueen dynamiikan jatkuva tarkkailu ja niihin reagointi takaa verrattaen pitkäaikaisen tekemisen.”

HENU Maltalla edustusjoukkueessa

Päärosterin pelaajavaihdoksista johtuen, tarvitsimme varapelaajan erittäin lyhyellä varoitusajalla edustamaan CCT Central Europe Malta Finals -turnaukseen. HENUn valinta rooliin oli merkittävä virstanpylväs ja uskomattoman hieno mahdollisuus koko akatemiaohjelmallemme. Edustus otti nuoren pelaajan hyvin vastaan ja koko muu akatemijoukkue kannusti etäältä koko turnauksen ajan.

HENU loisti Maltan auringossa

Englanti tärkeä työkalu tulevaisuuteen

Englannin aktiivinen käyttö on merkittävänä tekijä, joka avaa uusia mahdollisuuksia akatemiapelaajillemme korkeammalla tasolla ja edustusjoukkueessamme. Tällä hetkellä harjoittelemme noin 80% ajasta englanniksi, sekä käyttämme sitä myös virallisissa otteluissa. Olemme myös tuoneet Whiteytä entistäkin tiiviimmin mukaan ja tämä on selkeästi auttanut kommunikaatioon myös suomeksi pelattaessa.

Academy Prospects - ammattimaista valmennusta useammalle nuorelle

Käynnistimme Akatemia Prospects harjoitteluryhmän, joka tarjoaa isommalle pelaajamäärälle ammattimaista ja säännöllistä valmennusta, ja tukee nuoria, lahjakkaita pelaajia. Prospectsit voivat mahdollisesti liittyä akatemiajoukkueen harjoituksiin mukaan jo tämän vuoden aikana, jos kehitystä ryhmän sisällä tapahtuu.

Prospectsit kerääntyivät ENCEn toimistolle joulukuussa 2022

Tavoitteet vuodelle 2023

Turnausvoitto meiltä löytyy jo viime vuodelta (MistGames: Heroes of Tomorrow Fall 22). Tältä vuodelta haetaan Akatemian ensimmäistä LAN-voittoa.

Tiedostimme, että HLTV rank ~#80 ei vielä siinä kohtaa täysin korreloinut taitojamme joukkueena ja siksi emme asettaneet mitään tarkkaa tulostavoitetta vielä tähän vuoteen lähdettäessä. 

Tärkein tavoitteemme akatemiajoukkeiden kanssa on luoda pohja pelaajille, jonka avulla he voivat saavuttaa tavoitteensa pidemmällä aikajänteellä samalla luoden mahdollisimman pitkän uran rakastamansa lajin parissa.

Kumppanit tukemassa joukkueen matkaa

Uusi oppilaitosyhteistyö on tärkeä väylä, jonka kautta voimme kehittää koko suomalaista e-urheilukenttää ja mahdollistamaan ekosysteemin kasvua opiskelijoita tukemalla ja auttamalla heitä eteenpäin urallaan. 

Esportalin kanssa solmittu jatkosopimus luo täydellisen alustan löytää lisää nuoria lahjakkuuksia, kuten olemme huomanneet Akatemiajoukkuetta ja Prospects ryhmää rakentaessa.

Kumppanit kuten Esportal ovat olleet iso tekijä akatemiaohjelman tähänastisessa menestyksessä
NewsCS Academy
podi to join Sprout on a loan contract
16.03.2024

We have agreed to loan our Academy AWPer, Paavo "podi" Heiskanen, to Sprout until the end of 2024.

NewsCS Academy
ENCE Prospects pelaajaesittely: Alexis "meLty" Åhl
07.03.2024

Tämän kuun esittelyssä vuorossa vantaalainen, kaksoistutkintoa suorittava meLty.

NewsCS Academy
ENCE Prospects pelaajaesittely: Jere “JekKU” Sormunen
13.02.2024

Tänä vuonna tutustumme kuukausittain yhteen ENCE Prospects pelaajaan.